17 Mayıs 2014 Cumartesi

FESTİVALLERİMİZ

1.19 Mayıs Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali: Büyükşehir Belediyemiz tarafından 16-19 Mayıs tarihleri arası "19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali" geleneksel olarak düzenlenmektedir.
Resim 1: 19 Mayıs festivalinden bir kare
Atatürk'ün Samsun'a verdiği önemin bir ifadesi ve milli mücadele ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla "19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali" olarak her yıl yapılmaktadır.

Resim 2: Karpuz Festivalinden bir kare
2.Bafra Karpuz Festivali: Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bafra ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen festivalde Yeni Kent Meydanında gerçekleştirilen yarışmada çiftçiler ürettikleri kavun ve karpuzları sergiler.



Resim 3: Halk Dansları Festivali
3.Uluslararası Halk Dansları Festivali: Samsun Milli Fuarı bünyesinde 23-29 Temmuz tarihleri
arasında düzenlenmektedir. Festivalin amacı birbirimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi ve sanatımızı tanımaktır.




4.Samsun Sinema Festivali: 1-7 şubat tarihleri arasında, samsun sanat kulübü, klas tv ve merkez sinemalarının işbirliği ile gerçekleştirilen ve izleyicilere özel filmleri özel fiyatlarla izleme imkanı sunan güzel festivaldir.
Resim 4: Samsun Sinema Festivalinden bir fotoğraf

Resim 5: Hıdırellez Ateşi

5.Hıdırellez: Mayıs ayının 5-6'sında kutlanır. Bolluk ve bereket günlerinin başlangıcı sayılır. Yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılmaktadır.







Resim 6: Neyzen Tevfik
6.Neyzen Tevfik Kültür Şenliği: Samsun'da Bafra ilçesi Kolay Belde Belediyesi tarafından organize edilir. Ekim ayında kutlanmaktadır.










7.Yeşilırmak Kültür ve Sanat
Resim 7: Yeşilırmaktan bir kare
Şenliği: Çarşamba ilçesinde 1994 yılından beri düzenlenmektedir. 20-23 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.










Resim 8: Pirinç Festivalinden bir kare


8.Altın Pirinç Festivali: Terme ilçesinde düzenlenmektedir. Beldenin en önemli tarım ürünü pirinçtir. 1991 yılından beri yapılan festival, yörenin ünlü Kocaman pirinci adına haziran ayının 3. ve 4. günleri yapılmaktadır.





9.Altın Fındık Yağlı Pehlivan Güreşleri: Terme ilçesinin Köybucağı kasabasında 1986 yılında başlayan şenlikler her yıl 9 eylül günü düzenlenir.
Resim 9: Festival sonunda madalya alan güreşçiler

Resim 10: Amazon Kadınları

10.Amazon Festivali: Terme Gölyazı beldesinde 28-30 Temmuz tarihleri arasında “Uluslararası Gölyazı Amazonlar, Çevre Kültür ve Turizm Festivali” düzenleniyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder